Endelig: Sensorikk-teamet til NWC kan snart dra på bedriftsbesøk

Det var ikke mulig å starte opp besøksrunden første halvår i år pga Covid-19. - Produksjonsbedriftene har naturligvis vært stengt for å forebygge smittespredning. Nå lysner det, og vi håper det blir muligheter for at sensorikk-teamet vi har rigget, kan starte besøksrunden i november, sier Borge Nordfjeld - faggruppeleder for digitalisering og automasjon i NWC.

I faggruppe «Digitalisering og automasjon» skal det bl.a. jobbes med å identifisere mulige arbeidsområder på tvers av selskaper og potensielle enkeltprosjekter hos den enkelte bedrift.

- Faggruppen har pekt ut sensorikk mot robotikk som et interessant område. Trolig vil et bedriftsbesøk med erfarne folk som er vant til å tenke på robotisering av løsninger, kunne se områder som kan forenkles for bedriftene. Men det krever jo at vi får tatt turen inn i bedriften, sier Borge Nordfjeld.

1.png
2.png

Første runde i november
Det er ute i den enkelte produksjonsbedrift besøket må skje. Faggruppelederen vil nå planlegge den første reiseruten etter å ha fått oversikt over hvilke bedrifter som ønsker besøk. NWC har mulighet til å skreddersy team litt etter ønsker og behov. I første runde har NWC imidlertid sikret seg ressurser fra

  • Manufacturing Technology – Raufoss

  • Mechatronics Innovation Lab – Grimstad

  • NTNU – Gjøvik/Trondheim

Meld fra om du ønsker besøk
- Noen har allerede meldt seg, men interesserte produksjonssjefer ute på fabrikkene til NWC-medlemmene kan bare ta kontakt og melde interesse, så får vi dem med i planleggingen, sier Nordfjeld.

Den første besøksrunden vil kunne avdekke om flere bedrifter har samme behov. Da kan NWC bidra til å rigge fellesprosjekt.

- Vi tar sikte på å gjennomføre besøksrunden i november, sier Nordfjeld.

Oppfølgingsrunde med utstyr
Etter den første besøksrunden vil bedriftene som ønsker oppfølgingshjelp kunne få besøk av teamet i en runde to. Faggruppeleder Borge Nordfjeld forteller at runde to blir et skreddersydd opplegg hvor teamet tar med seg aktuelt utstyr for demonstrasjon i bedrift, alternativt at man, basert på innsamlet materiale, tar med seg ressurser som kan arbeide konkret med de enkelte problemstillingene «on site».

- En del mobilt utstyr kan eventuelt leies inn, og vi jobber eksplisitt for å få finansiering av en slik løsning på plass, sier Nordfjeld.

Nærmere informasjon
Borge Nordfjeld kan kontaktes på mob. 454 82 922, e-post: bn@magnorhagen.no

Sensorikk-teamet
Et team er klart for bedriftsbesøk. Logistikk, interntransport og varmeutvikling/brannsikring er aktuelle temaer.

Bilde: (t.v) Emma Østerbø (MTNC), Svein-Inge Ringstad (MIL), Niels Peter Østbø (NTNU) og Borge Nordfjeld (faggruppeleder NWC)

Bilde: (t.v) Emma Østerbø (MTNC), Svein-Inge Ringstad (MIL), Niels Peter Østbø (NTNU) og Borge Nordfjeld (faggruppeleder NWC)

Forrige
Forrige

Storsatsing for å etablere en helsirkulær verdikjede for tre

Neste
Neste

Samarbeid om emballasje og bygg i Viken fylkeskommune