Kompetanseprosjektet Heartwood

Prosjektleder Karl Einar Røste orienterte eiermøtet i NWC om Heartwood-prosjektet. FOTO: Berit Sanness

Livslang læring skal være hovedfokus i Heartwood-prosjektet. Det kom fram under eiermøtet til Norwegian Wood Cluster på Mjøstårnet den 19. juni. - Prosjektet blir også en viktig prosess, og vi må involvere de som trenger kompetansen i denne prosessen, sa prosjektleder Karl Einar Røste i NWC.

 

Prosjektleder Karl Einar Røste orienterte eiermøtet om planene for kompetanseprosjektet Heartwood. Prosjektet er utviklet i nær dialog med bl.a. Moelven Industrier og Hunton Fiber. Man ønsker å tilrettelegge for at de ansatte i produksjonen får faglig påfyll tilpasset deres behov.

- Prosjektet har blant annet Vitensenteret som samarbeidspartner. Vitensenteret har mye kompetanse på å «aktivere læringslyst». Dette er en viktig forutsetning for at Heartwood skal lykkes ute blant de ansatte. Prosjektet blir også en viktig prosess, og vi må involvere de som trenger kompetansen i denne prosessen, sa Karl Einar Røste.

- Heartwood-prosjektet inkluderer hele ni arbeidspakker, bl.a. «Investeringsutløst kursutvikling», «Mikrokurs ved driftsstans», «Videreutvikle fleksible fagbrevutdanninger i bedrift» og «Samarbeidsmetodikk med videregående skoler». Målet er at Heartwood skal vokse seg videre til noe større, sa Røste.

Bredt samarbeid
Så langt er Moelven Industrier, Hunton Fiber, G3 Gausdal Treindustri, Forestia og Begna Bruk med i prosjektet. Det er fortsatt mulig for flere bedrifter i NWC å etteranmelde seg for å bli med i prosjektet.

Samarbeidspartnerne på kompetanseområdet er Innlandet fylkeskommune, Ringsaker vgs, Vitensenteret Innlandet, Læringsfabrikken på Raufoss, NTNU m.fl. Underveis i prosjektet vil det også bli dialog med Treindustrien, Treteknisk og NHO.

«Kick off» for prosjektet er 5. juni 2023. Les mer om Heartwood-prosjektet her.  [LINK:  https://www.nwcluster.no/nyheter/nwc-leder-nytt-kompetanseprosjekt]

Betydningen av livslang læring og belønning
Konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier uttrykte en klar forventning om at Heartwood-prosjektet har hovedfokus på livslang læring og ikke så sterkt fokus på fagbrev og ingeniørutdanning.

Klyngeleder Berit Sanness bekreftet at prosjektets hovedfokus er livslang læring.

- Hele innretningen til prosjektet skal være knyttet til livslang læring. Det er også grunnen til at Heartwood-prosjektet vekket stor interesse da det ble presentert på en internasjonal konferanse om livslang læring på Lillehammer i februar, sa Sanness.

Morten Kristiansen trakk også fram betydningen av at bedriftene inkluderer belønning som motivasjonsfaktor for de ansatte som tilegner seg økt kompetanse.

- Det er viktig å få til en motivasjonsfaktor, en godtgjørelse, etter at du har nådd et visst trinn, så jeg savner litt om dette i prosjektet, sa Kristiansen.

NWC vil ta med seg innspillene i det videre arbeidet med Heartwood-prosjektet.

Klyngeleder Berit Sanness introduserte Karl Einar Røste som ny prosjektleder på deltid i NWC. Røste er i dag lærer i automasjonsfag ved Ringsaker videregående skole etter nærmere 20 år i industrien. FOTO: Mari Blokhus Nordtun

Forrige
Forrige

Stor oppslutning om årsmøtet i NWC

Neste
Neste

Åpne dører for oppstartsbedrifter