Bergene Holm inn i NWC

Bergen Holms konsernsjef Erland Løkken ser fram til å dele kunnskap gjennom Norwegian Wood Cluster. FOTO: Bergene Holm

- Norwegian Wood Cluster har utviklet seg til å bli en interessant arena for kunnskapsdeling og samarbeid om innovasjon og utvikling for å styrke konkurransekraften til trebyggeri. Vi ser derfor fram til å bli en del av klyngen, sier administrerende direktør Erland Løkken i Bergene Holm.

Bergene Holm AS er et norsk trelastkonsern med 450 ansatte fordelt på sju produksjonsavdelinger. Hovedkontoret og to produksjonsavdelinger ligger i Larvik kommune, mens driften for øvrig skjer ved avdelinger i Åmli, Holmestrand, Grue, Kongsvinger og Sør-Odal. I 2022 hadde konsernet en omsetning på 2,3 mrd. kroner.

Interessante samarbeidsmuligheter
- Norwegian Wood Cluster har mange interessante medlemmer fra ulike deler av verdikjeden, så vi forventer at klyngen blir en spennende arena for å dele kunnskap og se på samarbeidsmuligheter, sier administrerende direktør Erland Løkken. Han mener Bergene Holm kan bidra inn i klyngen med bl.a. kompetanse innenfor bærekraft, innovasjon, kommunikasjon og digitale løsninger.

- Vi oppfatter oss en framoverlent bedrift, som er proaktiv og pådriver på flere felt. Dette tar vi med inn i Norwegian Wood Cluster. Verdikjeden har dessuten felles dokumentasjonsbehov på ulike områder, noe som er et opplagt felt for samarbeid, sier Løkken.

Standardisering som eksempel

Bergene Holm har egen innovasjonsavdeling som holder høyt fokus på innovasjon, forretnings- og produktutvikling. Konsernet jobber aktivt med dokumentasjon og digitale data og ble årets Nobber i 2023. Innovasjonssjef Mona Gran Sukke viser til mobiliseringsarbeidet som Norwegian Wood Cluster har gjort på standardiseringsområdet som et eksempel på nytten av klyngen.

- Bergene Holm har en egen bærekraftansvarlig som deltar i standardiseringsarbeidet for klima og miljø for byggematerialer. På dette feltet har Norwegian Wood Cluster tatt et viktig initiativ for å mobilisere tremekaniske bedrifter til å engasjere seg sterkere. Vi hadde glede av å delta på en workshop om standardisering på Mjøstårnet i september. Da så vi nytten av klyngens arbeid, sier innovasjonssjef Mona Gran Sukke i Bergene Holm.

Hun peker også på hvordan Norwegian Wood Cluster er opptatt av riktig arbeidsdeling for å unngå dobbeltarbeid.

– Vi har merket oss at Norwegian Wood Cluster har tatt et mobiliseringsansvar samtidig som man bygger opp under Treindustriens rolle som «hjem» for næringens standardiseringsarbeid i nært samarbeid med Treteknisk. Dette er en klok tilnærming og helt i tråd med vårt syn, sier Gran Sukke.

Les mer om workshop om standardisering her: https://www.nwcluster.no/nyheter/mobiliseringforstandard

Innovasjonssjef Mona Gran Sukke i Bergene Holm roser Norwegian Wood Cluster for å bidra til å mobilisere på standardiseringsområdet. FOTO: Bergene Holm

Tung aktør inn i klyngen
Klyngeleder Berit Sanness ønsker Bergene Holm AS hjertelig velkommen som medlem i klyngen.

- Bergene Holm er en tungvekter innenfor norsk treindustri og har sterk kompetanse på en rekke områder som har fokus i Norwegian Wood Cluster. Vi ser derfor fram til å få Bergene Holm med i klyngens arbeid slik at vi i fellesskap kan jobbe for vår visjon om å gi verden innovative og bærekraftige byggeløsninger i tre, sier Berit Sanness.

Formelt er det styret i Norwegian Wood Cluster SA som behandler søknad om medlemskap i klyngen. Bergene Holm AS ble tatt opp som medlem under styremøtet den 8. desember 2023.

Forrige
Forrige

Frisk start for ny prosjektleder i NWC

Neste
Neste

Fra stål til tre på Gardermoen