Frisk start for ny prosjektleder i NWC

På sin andre arbeidsdag ble prosjektleder Håvard Sørlie sendt ut i skogen med Glommen Mjøsen skog. Her i lattermild prat med Anders Adolfsson i Kristiansen skog.

Endelig er vår nye prosjektleder Håvard Sørlie på plass hos NWC. I løpet av den første uken har han besøkt både Glommen Mjøsen Skog, Moelven Våler og Forestia, for å bli kjent med noen av NWCs medlemsbedriftene.

Hos Glommen Mjøsen Skog fikk Håvard og NWC-kollega Mari Blokhus Nordtun en innføring i den digitale dataflyten i skogbruket. Jan Gaute Lie, regionsjef i region Mjøsa serverte en god, faglig gjennomgang av hvordan skogeierandelslaget jobber.

Med hjelp fra Odd Arne Brenn og Ole Petter Storbråten fikk prosjektlederne i NWC lære om Allma og skogbruksplaner, hvordan disse er koblet mot nasjonale kartbaser og ikke minst om koblingen mot FeltLogg som benyttes ute av skogbruksledere og skogsmaskinentreprenører. Etterpå bar det til skogs, der skogbruksleder Jon Grande Dahl tok oss med på en skogsdrift i Roterudbygda i Ringsaker. Der møtte vi Embret Kristiansen og Anders Adolfsson i Kristiansen Skog for å lære om skogsdrift og bruken av FeltLogg ute i felt.

Håvard Sørlie og Jan Gaute Lie hos Glommen Mjøsen Skog på Lillehammer. Foto MBN

Entreprenør Embret Kristiansen og regionsjef Jan Gaute Lie, skogbruksleder Jon Grande Dahl og Håvard Sørlie. Foto MBN

Noen dager senere gikk turen til Våler, for å besøke både Moelven og Forestia sammen med Heartwood-prosjektet som drives av NWC. Her fikk vi først et lærerikt innblikk i produksjonen på Moelven Våler som er landets største sagbruk. Deretter flyttet vi oss til naboen Forestia, der vi ble godt tatt imot av personalsjef Hilde Slettvoll. Hun presenterte bedriften, styrker og utfordringer, og ga oss en interessant omvisning på fabrikkområdet.

Besøk på Moelven Våler, her på tur ut i fabrikken sammen med fabrikksjef Styrbjörn Johansson og Heartwood-prosjektets deltakere. Foto MBN

Besøk på Forestia for å se produksjon av sponplater i praksis. Foto MBN

Takk til alle som har tatt imot oss disse dagene!

Forrige
Forrige

40 samlet til seminar om klimavennlige bygg

Neste
Neste

Bergene Holm inn i NWC